Hoe het begon


Zelf was ik al enkele jaren fanatiek bezig met shetlandpony's, maar omdat ik thuis geen pony kon stallen bleef het bij 1 pony, de bij het NMPRS goedgekeurde hengst L-Dennis van Stal Pronkhof. In het voorjaar van 2003 besloten mijn ouders om een garage op ons erf te bouwen, met daarin 2 shetland stallen. Dat was natuurlijk geweldig. Ik kon mijn hobby echter nog niet definitief naar huis toe halen, want ik wil mijn pony's zo veel mogelijk op het weiland hebben.

In de zomer van 2003 hoorde ik dat ik een stuk land kon gebruiken, dat aan ons erf grenst. Zo'n geweldige kans laat je natuurlijk niet lopen. Zo kwam het dat alles geregeld werd en op 2 oktober werd er gras ingezaaid.

Op 2 december 2003 is begonnen met de bouw van de stal. Die stond binnen een paar dagen, maar daarna moest er nog veel gebeuren. Er moest elektriciteit en waterleiding worden aangelegd; ook moest er een vloer in. Toen dat allemaal klaar was moest er nog een stalmuur in. Nadat we een paar weken in onze vrije tijd onze schouders eronder gezet hadden, was de stal op 10 januari 2004 helemaal klaar. In plaats van 2 shetlandstallen is er 1 grote box gekomen.

Vanaf 11 januari 2004 is Dennis definitief op Stal Denci komen wonen. Hij heeft daar tot 30 maart alleen gestaan. Sinds die tijd is het een komen en gaan van verschillende pony's geworden. Op 20 mei 2004 is daar Nicky bij gekomen. Nicky is de pony van mijn zusje en blijft hier definitief. Op 7 juli is Romy van Saskia van der Heul er bij gekomen, eind augustus kwamen Angel en Ukkie er bij. Roos is er in de tussentijd ook op Stal Denci komen wonen. Zij moet samen met Angel en Ukkie het begin vormen van mijn shetland fokkerij

In oktober 2004 is er een luxe houten hek om de paddock heen gekomen. Na een simpel oud hek met gaas is dit een hele verbetering. Half december is er ook zand in de paddock gekomen. De paddock is nu altijd droog.

De stalnaam 'Stal Denci' is in december 2004 officieel aangevraagd en toegekend door het NSPS.

Op 9 mei 2005 is Denci's See Me (roepnaam: Senna) geboren. Het eerste veulen op Stal Denci!!! Zijn moeder is Roos en zijn vader Dennis.