Training van de pony's.


Dennis is goedgekeurd als dekhengst bij het NMPRS met een 1e premie. Dennis wordt dus als dekhengst ingezet. Voor mij is het bijzaak dat hij goedgekeurd is. Ik beleef veel meer lol aan het dagelijkse werk met hem. Dennis wordt onder het zadel gereden door mij en door een paar meiden van rond de 9 jaar. Hij wordt regelmatig gelongeerd en loopt met veel plezier naast de fiets. Het werk aan de lange lijnen gaat hem ook aardig af.

Verder is hij erg bedreven in vrijheidsdressuur. Hij kent de basis van de vrijheidsdressuur: blijven, komen, volgen en achterwaarts. Meer gevorderde oefeningen zijn inmiddels ook al routine voor hem geworden. Dennis kan ook buigen, het compliment, knielen, op afstand achterwaarts, voetjes geven, 'pas', met zijn voorbenen ergens op gaan staan('op het blok'), liggen en zelfs zitten. Al deze oefeningen voert hij graag uit en we zijn ze nog steeds aan het perfectioneren.

Roos loopt inmiddels ook netjes onder het zadel en voor de wagen. Onder het zadel op ongeveer L nivo en voor de wagen op ongeveer ZZ nivo. Ze gaat nog steeds met sprongen vooruit. Ze beheerst ook de basis van vrijheids dressuur. Ze kan blijven staan, volgen, komen en achterwaarts. Roos en Nicky lopen samen ook in het tandem voor de wagen.
Nicky wordt op het moment door Martine gereden en wordt af en toe gebruikt voor de pony-rijlessen. Ze doet het allemaal even braaf. Nicky is inmiddels ook betuigd en heeft er veel lol in.
Romy loopt ook onder het zadel. Haar eigenaar rijdt haar en geeft af en toe ook les met haar. Net als de andere pony's loopt Romy nu voor de wagen. Saskia heeft haar onder begeleiding zelf beleerd.

Inmiddels rijden we ook tandem met de pony's. Op dit moment hebben we een span van Nicky en Roos. Roos loopt voorop en dat gaat super.